bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 12, 2011 14:42:59 GMT
STV2 odvysiela 22. decembra o 17:15 záznam recitálu Patricie Janeèkovej, ktorý sa konal 27. júla v rámci hudobného festivalu Viva Musica! 2011. Ide o prvé a zatia¾ jediné samostatné celoveèerné Pakine vystúpenie. Ide o ten istý koncert, ktorého záznam sa nachádza na DVD jej debutového albumu.
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 21, 2011 12:28:44 GMT
Clanok o zajtrajsom vysielani zaznamu letneho koncertu na STV2: hudba.zoznam.sk/spravy/21-12-2011-zaznam-koncertu-patricie-janeckovej-na-viva-musica-odvysiela-stv-2/Patricia Janeèková sa zvidite¾nila v èesko-slovenskej televíznej šou Talentmánia a i vïaka tomu si získala mnoho obdivovate¾ov a fanúšikov. Obdiv jej náleží právom, a to nielen pre odvahu vystupova v takom nízkom veku, ale najmä kvôli jej talentu a potenciálu. Jej ïalšie kroky urèite stoja za pozornos, a to možno aj kvôli faktu, že svojím vystúpením dokáže klasickú hudbu ponúknu širšiemu publiku, ktoré by sa k podobnému žánru možno nikdy nedostalo. Svedèí o tom aj zaradenie záznamu koncertu do vysielania Slovenskej televízie v predvianoènom èase (22. 12., 17:15, STV 2).
|
|
|
Post by todu21 on Dec 21, 2011 13:40:24 GMT
Na zítøek se moc tìším, rozhodnì si záznam koncertu nehodlám nechat ujít (i když to hlavní a nejpodstatnìjší už díky Patèinu DVD skoro umím nazpamì) . Díky bohu moje domácí kabelovka umí STV2, tak to snad vyjde!
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 21, 2011 13:59:05 GMT
DVD neobsahuje kompletny recital, napr. chyba Ave Maria (Caccini), kde Patka poslednu polminutu spievala neskutocne, myslim este lepsie nez na CD. Skladby, v ktorych spievala, boli prekladane ci uz instrumentalnymi, alebo jednou, kde spieval Capkovic a dalsim peknym duetom Capkovica s Hornyakovou. Bolo to tak naschval, aby Patkinym hlasivkam dali pocas koncertu vydychnut. Som zvedavy, ci zaznam STV bude kompletny, dufam, ze ano.
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 21, 2011 19:18:48 GMT
Tu je program letneho recitalu pre tych,ktori budu sledovat vysielanie Slovenskej televizie, ci uz po kabli, satelite, alebo online cez internet: G. F. Händel: Príchod Krá¾ovnej zo Sáby, z oratória Šalamún, HWV 67 G. F. Händel: Lascia chi’o pianga, ária Almeriny z 2. dejstva opery Rinaldo, HWV 7 [P, H]W. A. Mozart: Pa pa pa, duet Papagena a Papageny z 2. dejstva opery Èarovná flauta, KV 620 W. A. Mozart: Symfónia è. 25 g mol, KV 183/173dB, 1. èas [C, H] W. A. Mozart: Lá ci darem la mano, duet z 1. dejstva opery Don Giovanni [C] G. Rossini: Largo al factotum, ária z 1. dejstva opery Barbier zo Sevilly
G. Caccini / I. Buffa: Ave Maria [P, H] C. Franck: Panis Angelicus, Messe á trois voix, op. 12 [H] V. Bellini: Casta Diva, kavatina Normy z 1. dejstva opery Norma
P. Mascagni: Sancta Maria, adaptácia Intermezza z opery Sedliacka èes
G. Puccini: O mio babbino caro, ária Lauretty z opery Gianni Schicchi J. Massenet: Meditácia z opery Thais
A. Dvoøák / Ch. Roberts: Když mne stará matka, pieseò z cyklu Cigánske melódie op. 55
O. Rózsa: Deti moje, chorál z kantáty Under My Spell
- spieva Patricia [H] - spieva Eva Hornakova [C] - spieva Daniel Capkovic kurzivou - bez spevu
|
|
|
Post by todu21 on Dec 21, 2011 22:05:30 GMT
Taky vìøím, že pùjde o záznam celého koncertu. A doufám, že i s Rossiniho La Pastorellou jako pøídavkem, protože tu zpívá Paka naprosto kouzelnì.
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 22, 2011 19:39:01 GMT
Odvysielany zaznam STV rovnako ako DVD neobsahuje Ave Maria (Caccini), hoci tato piesen bola v programe recitalu. Zeby nejaka technicka chyba zaznamu znemoznila jeho spracovanie? La Pastorella vsak nechybala.  Vsimol som si v zavere, ked Patka dospiavala Deti moje, ako si odfukla. Uz ju cakal len vesely pridavok La Pastorella, ktory mala nacviceny uz pred Talentmaniou. Odspievala ho s viditelnym potesenim. Bolo vidno, ako si uzivala potlesk divakov. Bolo pre mna prijemne si tieto zazitky obcerstvit.
|
|
|
Post by todu21 on Dec 22, 2011 21:48:20 GMT
Nádherné! Jenom se mi zdálo, že to vzalo nìjaký strašnì rychlý konec... S Ave Maria to asi bude pravda, musel v tom být nìjaký technický problém, nebude to náhoda, že není na DVD a ani v TV záznamu. La Pastorella je jednou z mých TOP skladeb jak na DVD, tak na CD. Paka ji zpívá kouzelnì a je pøi tom doslova "k sežrání". Z téhle skladby v jejím podání doslova vyzaøuje pozitivní atmosféra, radost ze zpìvu, mládí a pùvab.
|
|