|
Post by todu21 on Jun 5, 2012 15:14:29 GMT
Mimoøádnou shodou šastných náhod se mi podaøilo na dovolené v Rakousku odsledovat obì dvì Patríciina vystoupení z minulého týdne. S nièím podobným jsem nepoèítal a o to pøíjemnìjší to bylo pro mì pøekvapení. Nyní, s èasovým odstupem, mùžu øíct, že bych byl hodnì smutný, kdyby mi oba pøenosy utekly. Bylo velmi nezvyklé a zároveò velmi povznášející sledovat Páu, poslouchat její zpìv a pøitom koukat za okny na tøítisícové horské štíty. K té pøírodì se to tak nìjak hodilo...
Støedeèní vystoupení na Slovence roku bylo vzhledem k prostøedí víc "nóbl" a tomu odpovídala i Patríciina prezentace jako nádherné mladé dámy (kterou koneckoncù opravdu je). Její zaøazení do programu po vyhlášení kategorie "podpora mladých talentù" se pøímo nabízelo a její vystoupení bylo také takto uvedeno. Trošku mì zklamal výbìr skladby, "Babbino" je už znaènì "profláklé", ale chápu, že Paka ho zpívá ráda a vždycky stojí za to si ji právì v této skladbì poslechnout. Moje zklamání mì brzo pøešlo jakmile zaèala Paka zpívat - tak nádhernì jsem ji ještì tenhle kousek nikdy zpívat neslyšel! Jenom škoda, že tenhle Pucciniho majstrštyk je tak kratièký!
Na sobotu a záznam ze Zlína jsem byl hodnì zvìdavý, protože - pøiznám se - píseò z Malé moøské víly jsem neznal. Jak jsem brzy poznal, není to nic jednoduchého, protože to není žádná "hitovka" na první poslech. Až pøi opakovaném poslechu vynikne kouzlo téhle skladby a Paka dala do její interpretace maximum svého talentu a umìní. Výsledek se dostavil - zpívala s maximálním soustøedìním, doslova prožívala každý tón, každé slovo a k tomu pøidala kouzlo své osobní pøirozenosti a velkou dávku nìhy. Vytahal bych ovšem za uši kameramany, kteøí nám odepøeli pohled na Paku po skonèení skladby, udìlat na konci jen dlouhý zábìr do publika a dìkovaèku ukázat na pár sekund jen z uctivé vzdálenosti je opravdu praseèina (oni s tím vùbec v tom pøenosu mìli problém...).
Mimoøádný týden s dvìma televizními vystoupeními PJ skonèil a nám nezbývá než se tìšit na vìci pøíští. Snad na další televizní prezentaci nebudeme èekat moc dlouho...
|
|
|
Post by todu21 on Jun 11, 2012 10:32:29 GMT
V prùbìhu záznamu Patina vystoupení ve Zlínì jsem se pokusil udìlat fotku, výsledek zde pøedkládám. Omlouvám se za špatnou kvalitu, je to opravdu focené pøímo z obrazovky. Attachments:
|
|
|
Post by todu21 on Jun 18, 2012 9:16:34 GMT
Paka dnes, 18. 6. 2012, slaví své 14. narozeniny! Za všechny fanoušky všechno nejlepší, spoustu dalších úspìchù a skvìlých vystoupení a koncertù v blízké i vzdálenìjší budoucnosti. Pøipojuji krásnou fotku z oficiálního FB profilu, zøejmì z vystoupení v Praze v minulém týdnu. Attachments:
|
|
|
Post by todu21 on Jun 20, 2012 15:08:23 GMT
V dnešní den, kdy nám Patricia poslala na svém FB profilu další pozdrav doplnìný opravdu snad její nejkrásnìjší fotkou vùbec jsem se zase prohraboval internetem a nìco našel.... Vìc se má tak: 10.6.2012, vystoupení PJ na soukromé akci v Bobycentru v Brnì.O jakou firmu šlo, to jsem nikde nenašel, zato ale je jisté, že Páa zpívala (po hodnì dlouhé dobì!) duet z Fantoma opery s Martinem Chodúrem. Je asi pochopitelné, že v pøípadì takovéto akce si jmenovaná firma nepøeje publicitu (v té souvislosti mnì napadá jaká je obrovská škoda, že video je v tomto pøípadì zhola nemožné), jen je škoda, že facebook o tom dosud taktnì pomlèel taky.  (I když - poslední dny jsou dost hektické, tak se tøeba ještì doèkáme). Attachments:
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Jun 20, 2012 16:21:04 GMT
Èisto súkromné akcie zdá sa že neradi spomínajú. Okrem koncertu vo Viedni Paa tento rok nevystúpila verejne na žiadnom koncerte a mala minimum verejnych podujatí, èasto boli neskoro ohlásené (Miss Reneta). Pritom tento rok viem už o cca desiatich jej vystúpeniach, keï odrátam Kominíèka. Ve¾ká väèšina ich bola pre uzavreté publikum. Ktovie, o ko¾kých súkromných podujatiach niè nevieme. Èo z toho vychádza? Že o fanúšikov ako sme my nestoja. Oni chcú, aby Paa mala kde spieva a nejaké publikum aby tam bolo, ale záujem o stálych fanúšikov nemajú. Záujem mali o predaj debutového albumu, s tým súvisela propagaèná kampaò na konci minulého roka. Ale èo sa verejných koncertov týka, vidíš aká je to bieda. Od Talentmánie jediný celoveèerný koncert. Nech hovoria o vývoji hlasu èoko¾vek, verejné koncertné vystúpenie raz za nieko¾ko mesiacov by jej predsa neznièilo hlas. Tak ako jej ho neznièilo ani to jedno letné. O takýchto podujatiach neinformujú pod¾a mòa preto, že by sme ich kritizovali za nedostatok verejných vystúpení. Stále mi chýba otvorený, prívetivý, ústretový vzah ku Patinmu stálemu publiku. Celý ten oficiálny facebook pre mòa vyznieva ako neautentický zastierací manéver, aby nieèo bolo, lebo nieèo musí by, keïže fanúšikov z celého sveta nejde len tak vypnú. Jej facebook na mòa pôsobí akokeby ho spravovali dôchodkyne pre 14 roènú, èo asi nebude ïaleko od pravdy. Chýba mu viac života, mladosti, autentiènosti a pri tom, aký ten fb je, dos pochybujem, žeby Paa mala ku nemu nejaký vrelý vzah. Je nemožné, aby si mladá baba sama spravovala fb v takom duchu, ako jej to robia a keï jej to robia ako robia, je nepravdepodobné, aby to Paa považovala celkom za svoje. Paa jednoznaène chcela vystupova pred jej publikom, chcela ma pred Vianocami ïalší celoveèerný koncert, v jednom rozhovore si myslela, že takým bude vianoèný koncert v Prahe a jasne sa naò tešila. Paa chcela, ale neumožnili jej. Paa sa od Talentmánie hýbe len v tých mantineloch, ktoré pred òou postavia. Proste stále vnímam to, èo som v januári písal v Èlánku 'Kým je Paa dnes': Veci okolo Patrície spravujú ¾udia z prostredia vážnej hudby, ktorí vôbec nemajú vzah ku jej priaznivcom, ku jej publiku. Svoj vzah vyjadrili zaèiatkom roka mazaním mojich príspevkov na facebooku. Svet populárnych žánrov a fanúšikov odmietajú, hoci to (asi kvôli verejnej mienke) nerobia otvorene. Robia voèi nám len to minimum, aby nevyzerali úplne trápne. Považujú nás za trpený prírodný druh! 
|
|
|
Post by todu21 on Jun 29, 2012 9:41:01 GMT
Krásná jezdkynì s krásným koníkem ... aneb takhle se Pace splnil její dávný sen...  Attachments:
|
|
|
Post by todu21 on Aug 14, 2012 10:08:40 GMT
Koneènì další akce s Páou! Ty prázdniny už byly nekoneèné... Attachments:
|
|
|
Post by todu21 on Aug 29, 2012 22:10:36 GMT
Nová divadelní sezóna je za dveømi a týká se samozøejmì i NDM a tím pádem i Paky. Poprvé se v sezónì 2012/2013 Páa pøedstaví v Kominíèku ve své oblíbené dvojroli Annie a Julie Brookové hned v obou záøijových reprízách - konkrétnì 12. a 13. 9. 2012, vždy od 10.00 v Divadle Antonína Dvoøáka v Ostravì. Attachments:
|
|
|
Post by todu21 on Oct 1, 2012 20:51:46 GMT
Každé Patèino vystoupení vyžaduje pøípravu v zákulisí. Zde je foteèka z internetu, poøízená v prùbìhu pøíprav na vystoupení v rámci The Face of the Year 2012 (Bratislava, 22. 9. 2012). Mám ve svém souboru ještì jednu podobnou, pøihodím pozdìji. Attachments:
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Oct 1, 2012 22:14:26 GMT
Premena teniskovej teenagerky na docasnu princeznu. 
|
|
|
Post by todu21 on Oct 2, 2012 21:16:46 GMT
Napsal si to hezky, Bogi. Pro mnì je ale Páa hodnì "princeznoidní" prakticky kdykoliv (taková "princezna 21. století"  - asi jsem už nìco podobného sem nìkolikrát psal, opakuju se, ale moc rád), ale je pravdou, že na "Face of the Year" na scénì vypadala, jako kdyby utekla pøímo z pohádky. A abych nezapomnìl - tady je ta druhá slíbená zákulisní fotka. Attachments:
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Oct 6, 2012 21:42:43 GMT
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Oct 8, 2012 19:00:14 GMT
LA GIOIA je zoskupenie troch spevákov, ktorí interpretujú populárne piesne v štýle belcanta. Repertoár tria tvoria nielen skladby svetovej hudobnej scény, ale najmä pozoruhodné úpravy známych slovenských a èeských hitov, ktoré v podaní La Gioia znejú doteraz nepoèutým, originálnym spôsobom. Termíny koncertov: 1.12.2012 19:00 Evanjelický kostol, Lazovná ul., Banská Bystrica 3.12.2012 19:00 Rímskokatolícky kostol sv. Rodiny, Furèa, Košice 5.12.2012 19:00 Dom kultúry Trnava 7.12.2012 19:00 Ve¾ký evanjelický kostol, Panenská ul., Bratislava 8.12.2012 19:00 Kongresové centrum Agrokomplex Nitra Vstupenky: www.ticketportal.sk/event.aspx?id=17284
|
|
|
Post by todu21 on Oct 15, 2012 21:15:43 GMT
Informaci o prosincových koncertech s LA GIOIA jsem na internetu zachytil už v letních mìsících, tedy s až pøíliš velkým pøedstihem. Bude to pro Páu další nová zkušenost, v podstatì to bude její první (mini)turné. To, že bude pouze hostem nehraje tolik roli, urèitì bude mít dostateèný prostor. Páa vystupovala s LA GIOIA už dvakrát - jednak na vánoèním koncertì v Martinì, loni dva dny pøed štìdrým dnem a krátce poté v lednu na Župním plese v Nitøe. Informace o pøípadném podílu Paky na turné Karla Gotta byly jen bulvární smyšlenkou, vše vzniklo tím, že KG na køtu Patèina CD v Praze (už skoro pøed rokem, jak ten èas letí!) se vyjádøil v tom smyslu, že si dovede v budoucnosti Paku pøedstavit jako hosta svého turné, nìkteøí novináøi z toho zøejmì hned udìlali hotovou vìc. Ale jsem pøesvìdèen, že není všem dnùm konec, v budoucnu je možné leccos.
|
|
|
Post by todu21 on Oct 18, 2012 9:03:41 GMT
K Vánoèním koncertùm s LA GIOIA se nám narodil plakátek. Tak tady je.... Attachments:
|
|