bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Feb 25, 2012 17:24:16 GMT
Menší vystoupení ... ak sa ti chce ist do Ostravy na svadobny veltrh.  Pozri udalosti na mojom webe.
|
|
|
Post by todu21 on Feb 26, 2012 22:28:47 GMT
Dobrý úlovek, Bogi! Kdyby bylo jen na mnì tak vùbec neváhám a do té Ostravy opravdu jedu... I když to není zrovna za rohem. Jenže situace mi to nedovolí a tak mi nezbývá èekat na nìjaké Patèino vystoupení v Praze nebo alespoò nìkde blíž. Mimochodem, jsem pøesvìdèený, že právì takovéto typy akcí mìla Paka ve svém pozdravu fanouškùm na mysli. Nemùže pøece jen sedìt ve škole a šrotit, musí si taky udìlat nìjakou radost (sama sobì a nám všem tím pádem jakbysmet)...
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Feb 26, 2012 22:51:34 GMT
Okrem Kominicka zvysne 3 tohtorocne Patkine vystupenia neboli urcene pre siroku verejnost (slo o plesy). Dufam, ze ta plesova sezona uz skoncila a ze pridu vystupenia pre nas, normalnych ludi.
|
|
|
Post by todu21 on Mar 2, 2012 22:18:09 GMT
Tak mám zase jednu drobnost. Není to nic svìtoborného, ale urèitì to potìší. Pøesnì pøed týdnem jsem poprvé vyslechl Paku v bìžném rozhlasovém vysílání - na radiu Classic FM. Bylo to krátce pøed 18.30 a na programu bylo Cacciniho "Ave Maria". Pøichomýtl jsem se k tomu náhodou, byl jsem na odchodu z domova, ale vypnout jsem to prostì nemohl. Potvrdil jsem si svùj názor, že Patèin hlas je tak jedineèný, že jej lze rozpoznat mezi ostatními. Poèkal jsem si, jak ji na konci ohlásí moderátor a musím øíct, že se nekonaly žádné "nejmladší operní divy". Bylo ohlášeno, že nám "zazpívala sopranistka Patrícia Janeèková", což je naprosto pøesné a odpovídající. Zøejmì mají na Classicu moderátory, kteøí vìdí, co si v které situaci mohou dovolit øíct, aby to bylo pravdivé a výstižné a nezávanìlo to bulvárem.
|
|
|
Post by todu21 on Mar 5, 2012 16:03:04 GMT
Ještì se vrátím k sobotnímu Patèinu vystoupení na "Nevìstì". Velmi mne potìšilo, kdy jsem si pøeèetl, že Paka bude zpívat mj. "Potkám Tì zas". Považuji tuhle skladbu za dobøe utajený drahokam a musím øíct, že byla a je pro mnì z celého CD nejkrásnìjším pøekvapením. Je to asi ostuda, ale vážnì jsem ji neznal... V live podání PJ to musel být famozní zážitek. Vùbec bych se nezlobil, kdyby ji Paka zaøadila mezi skladby, které na svých koncertech nebo vystoupeních pravidelnì prezentuje.
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Mar 5, 2012 17:13:10 GMT
Ze si to nepoznal, nie je az tak prekvapujuce. Nezvykne sa hravat. Je to krasna filmova melodia. Sice pomerne jednoducha, ale Patke sa hodi. Pata vie uzasne navodit atmosferu a prave o to vo filmovej melodii ide.
Po tom, co som pocas predpredaja zistil, ze to bude na albume, zacal som hladat a po dlhom usili som z webu vydoloval minutovu ukazku originalu. Niekde doma ju mam. Na predstavu o melodii mi to stacilo. Bol to tvrdy oriesok.
Jedna vec, co ma mrzi je, ze nikoho nenapadne na takychto udalostiach nahrat video a upnut ho na youtube. Ako radi by sme si ho pozreli a vypoculi.
|
|
|
Post by todu21 on Mar 5, 2012 22:31:07 GMT
Moje slova Bogi ohlednì toho videa. Právì tøeba video "Potkám Tì zas" - to by byla nádhera a koneènì by se objevilo na youtube po drahnì dlouhé dobì nìco nového. Tak nám nezbývá než doufat, že jednou zas potkáme... Paku...
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Mar 5, 2012 23:21:36 GMT
Mohlo by aj Janeckovcov trknut, ze by video sami nahrali a zverejnili trebarz na ich facebooku. Ked sledujem, co sa deje okolo inych interpretov, prezentovanych tu na CCUK, takato vec je celkom bezna. Napr. cochvila ma mat debutovy koncert Toni Gibson a uz sa dohodlo, ze clovek z jej okolia nieco nahra. Novy Zeland je predsa len dalej nez Ostrava ... Zakladom je, aby ludia okolo spevaka rozumeli fanusikom a komunikovali s nimi.
|
|
|
Post by todu21 on Mar 14, 2012 15:16:29 GMT
Zdá se, že jsem vyštrachal informaci o dalším Patèinì vystoupení. Je to tady: Attachments:
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Mar 14, 2012 15:39:31 GMT
Tak toto za mojich študentských èias nebolo ...  Super ulovok! Je tam napisane Televizni prenos TV Polar Nasiel som, ze tato ostravska TV vysiela aj online www.polar.cz/Na 30-teho este nemaju vytvoreny program. TV ma aj archiv, ci sa ale toto ocitne v archive, to netusim. Vylovit to z archivu by bolo jednoduchsie, ak ale budem vediet, kedy to budu vysielat, dokazem to nahrat aj zo ziveho vysielania. Pred rokom vysielali nazivo: infoportaly.cz/ostravsko/havirov/6671-primy-prenos-miss-reneta-2011Nebolo by ma napadlo, ze budem pozerat miss stredoskolacok, ale asi sa ku tomu schyluje.  Po tom, co som cital rozhovor v casopise 'IN! dívèí sen', mi to uz ani nepripada byt divne.  Pre stredoskolacky asi nebude spievat ziadnu ariu, religiozna tvorba sa ku sutazi miss tiez celkom nehodi, takze ... asi Vtedy na zapade. Alebo prekvapi niecim, co sme ju este nepoculi spievat? Mozno nieco od Webbera by bolo pri tejto prilezitosti este vhodnejsie. Pred finale Talentmanie v jednom rozhovore uviedla, ze asi bude spievat 'Think Of Me', ale nakoniec spievala 'Vtedy na zapade' (a dobre urobila). Think Of Me by sa ku tejto sutazi mohlo celkom hodit.
|
|
|
Post by todu21 on Mar 17, 2012 7:04:26 GMT
To jsem rád, že jsem taky mohl pøispìt nìjakým objevem, vìtšinou je to totiž naopak (pravda, vídeòský Hilfswerk je akce z úplnì jiné kategorie...) To, že má Paka zpívat na Miss jsem vìdìl už dlouho (zachytil jsem ten pùvodní èlánek z listopadu 2011), èekal jsem ale až se to nìjakým zpùsobem zoficiální. Doufám, že informaci pøímo ze stránek soutìže mùžeme už považovat za "bernou minci". Já 30.3. nebudu doma (ne, v Havíøovì bohužel nebudu  ) takže pøenos na TV POLAR sledovat nemùžu, doufám ale, že se zadaøí aspoò Tobì a budeš mít pozitivní informace. Myslím, že sledování støedoškolské Miss nebude pro Tebe až takovou "obìtí", i když je pravda, že bych to - nebýt Paky - taky nesledoval. A jinak mám pocit, že my tu svou miss známe už dávno...
|
|
|
Post by todu21 on Mar 23, 2012 13:46:24 GMT
NDM Ostrava zveøejnilo obsazení èervnových repríz Kominíèka. Pro nás je nejpodstatnìjší, že Paka by mìla být opìt na scénì 19. èervna 2012 od 10.00 hod. Vzhledem k tomu, že jde o úterý, bude to zøejmì pøedstavení urèené primárnì pro školy (proè jen nejsem školákem z Ostravy...). Snad to tentokrát vyjde a nic nebude stát Pace v cestì, aby mohla své ètrnácté narozeniny (které, jak víme, má 18. èervna) oslavit skuteènì stylovì - na jevišti. 
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Mar 27, 2012 18:25:01 GMT
MISS RENETA 2012 - pøímý pøenos na internetu a v televizi POLAR V pátek 30. 3. 2012 mùžete sledovat pøímý pøenos finálového veèera MISS RENETA 2012 takto: - od 19:00 hodin internetový pøímý pøenos celého finálového veèera na www.missreneta.cz- od 21:00 hodin 2. èást pøímého pøenosu finálového veèera v Televizi POLAR a na www.polar.czzdroj: www.missreneta.cz/
|
|
|
Post by todu21 on Apr 3, 2012 21:46:38 GMT
Vrátím se ještì k pátku a Miss Reneta. Pøiznám se, že zrovna "Babbino" jsem na akci tohoto typu neèekal, ale konec koncù proè ne... aspoò mìly soutìžící dìvèata trochu "live" operní výchovy, ono jim to neuškodilo. A pokud jde o Fantoma, to bylo opravdu nádherné. Zvláštì tady se ale ukázalo, jak bychom potøebovali a uvítali zvukovì a obrazovì kvalitnìjší záznam. V tomhle pøípadì je to obrovská škoda. Kvalitní obraz a zvuk by pro tuhle skladbu byl požehnáním z nebes! Jsem asi blázen, ale poøád vìøím, že se tøeba stane zázrak a my se nìèeho lepšího doèkáme. Nemohu si odpustit ještì jeden postøeh - když jsem Paku na pódiu sledoval, napadlo mì, že soutìžící dívky mají velké štìstí, že Paka na tenhle typ akcí zatím nemá vìk...  (a asi ani zájem o podobné vìci, to je ale už jiná vìc).
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Apr 4, 2012 18:00:15 GMT
Zda sa, ze Pata spievala este treti krat na zaver, lebo na fotkach z ofic. FB v pozadi stoja sutaziace a to nie je ani v jednom z 2 videi, co som zaznamenal.
|
|