bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 16, 2011 13:48:59 GMT
Vcera som navstivil koncert 'a capella' skupiny Fragile v Bratislave. Hostami koncertu boli nasi popularni spevaci Jana Kirschner, Peter Cmorík, Lukáš Adamec a vitazka romskej superstar Anièka Oláhová. O hudobnu stranku sa postarali Oskar Rózsa, Martin Valihora, Ivo Vereš, Michal Bugala a Eugen Vizváry. Sprevadzani boli komornym orchestrom. Niekolko fotografii z udalosti najdete na Patkinych oficialnych facebook strankach:   Tu su videa z Patkinych vystupeni:
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 17, 2011 15:12:35 GMT
Je niekto z Martina alebo okolia? Patricia bude vo stvrtok 22.12.2010 o 19:00 vystupovat v Martine v kostole sv. Martina, vstupne je dobrovolne! Nasiel by sa niekto, kto by zaznamenal video so zvukom?  Nejakym fotoaparatom, alebo aspon mobilom. Pozvanka v prilohe Attachments:
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 24, 2011 21:13:13 GMT
|
|
|
Post by todu21 on Dec 25, 2011 11:46:36 GMT
Opravdu nádherné fotky. Pace to jako vždy neuvìøitelnì slušelo, bílé šaty jsou pøímo andìlské a musím øíct, že - alespoò pro mnì - je s tìmi krásnými rovnými vlasy mnohem pøirozenìjší (tøeba ve srovnání právì s koncertem "Fragile a hostia"). Nicménì, je to jen mùj názor, nìko to mùže vidìt naopak.
|
|
|
Post by todu21 on Dec 25, 2011 23:15:50 GMT
V úterý 27.12.2011 bude s Pakou od 18.30 odvysílán pøedtoèený rozhovor na rádiu Classic FM. Jedná se o poøad "Želízka v ohni", pøedstavující mladé talenty v oboru klasické hudby a zpìvu. Reprízy jsou naplánovány na ètvrtek 29.12.2011 od 13.30 hod. a na 1.1.2012 od 22.00 hod. Radio Classic FM je regionální rozhlasovou stanicí, vysílající v Praze a okolí a bohužel nemá klasický zvukový archiv, jako napø. ÈRO. Pokud budete mít možnost, rozhovor si polsechnìte (já tak uèiním stoprocentnì) a kdyby náhodou nìkdo mìl možnost nahrát ho jako mp3, bylo by to skvìlé (omlouvám se, já bych tohle nezvládl...)
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 26, 2011 7:57:55 GMT
|
|
|
Post by todu21 on Dec 27, 2011 13:18:36 GMT
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 27, 2011 21:52:20 GMT
Tomas, ak si si ten rozhovor vypocul, bolo v nom nieco nove, co sme predtym nevedeli?
|
|
|
Post by todu21 on Dec 27, 2011 22:45:46 GMT
Na radiu Classic FM byl dnes mezi 18.30 a 19.00 hod. odvysílán v premiéøe již anoncovaný rozhovor s Pakou. Souèástí rozhovoru byly ètyøi hudební ukázky z CD:
- Lascia chi´o pianga (Händel - na samotném zaèátku, ještì pøed pøedstavením Paky redaktorem), - Cacciniho Ave Maria, - Pa Pa Pa s Adamem Plachetkou a na závìr - O mio babbino caro.
Pøedstavení Paky probìhlo obdobnì jako pøi nedávném rozhovoru pro ÈRO, redaktor dal posluchaèùm hádat, kdo zpíval pøedchozí árii a posléze "odtajnil" jméno, kdy nìkolikrát zdùraznil Patèin vìk.
Naprostá vìtšina informací v rozhovoru nebyla žádnou novinkou, pøesto se pár zajímavých informací našlo:
- na pøímou otázku, zda se Paka cítí jako diva, Paka jasnì odpovìdìla, že žádnou divou není a že možná za mnoho dalších let snad... , jak opìt zdùraznila, zpívá pro radost a protože ji to baví
- na otázku, zda zná nìjaké podobné zpìvaèky jejího vìku v Evropì nebo ve svìtì zmínila Jackie Evancho, nijak více to ale nerozvádìla - myslím, že to souvisí s tím, že nechce být nièí kopií, ale pøedevším sama sebou
- po skonèení základky chce rozhodnì studovat na konzervatoøi (vím, velmi stará a velmi dobøe známá informace), ještì ale neví, zda v Ostravì, Bratislavì nebo Praze - bylo pro mnì velkým pøekvapením to uvedení Prahy, to myslím ještì nikde nezaznìlo - nicménì, stále ještì má èas na rozhodnutí, tak uvidíme...
Další otázky a odpovìdi se týkaly notoricky známých vìcí - úèasti v Talentmanii, trémy pøed vystoupením a na pódiu, školy, CD a DVD, pražského listopadového køtu a vùbec celého jejího "pøíbìhu", tak, jak je nám všem dobøe znám. Mìlo to jasný zámìr - pøedstavit Paku posluchaèùm, kteøí ji dosud neznali. Tak je to potøeba chápat.
Na závìr rozhovoru se jí reportér zeptal na plány v roce 2012, Paka odpovìdìla, že konkrétnì neví, ale že "nìco urèitì bude" (v což asi všichni také doufáme...).
Rozhovor byl veden velmi profesionálnì, Paka byla zjevnì naprosto uvolnìná a v pohodì a bylo na ní vidìt (pravda, spíše slyšet...), jak si rozhovor užívá. Zjevnì se už nyní v podobných situacích cítí jako ryba ve vodì a na jejím celkovém projevu a vystupování je to znát. Celkovì šlo o velmi povedený rozhovor a já si jej doufám ještì alespoò jednou zopáknu v repríze - pøinejmenším kvùli tìm ètyøem skladbám, které tvoøily hudební kulisu rozhovoru.
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 28, 2011 19:30:34 GMT
Diki Tomas za velmi dobry vytah z rozhovoru!  Ak dovolis, zaradil by som ho do rozhovorov na moju web stranku. Nie som si isty, ale mozno sa mi podari reprizu z 1.1. nahrat. Som toiz na dovolenke a budem aj na Novy rok. Ohladom tej 'divy' ma najviac rusi, ze dookola opakovany vyraz 'najmladsia operna diva' sa mnohokrat vyskytol v oficialnych materialoch a v PR spravach, cize tento 'pojem' vychadza priamo z kruhov okolo Patky. Medzicasom to kritizovali ludia, komentujuci recenziu Pavla Ungera, kritizoval som to aj ja v maili na Bellevoice Production, nedostal som vsak odpoved. Som zvedavy, ci sa masirovanie nevedomeho publika vyrazmi ako 'najmladsia operna diva' bude vyskytovat aj pri propagacii dalsich podujati. Som presvedceny, ze Patka by mala byt propagovana pravdivo, nie vytvaranim falosnej bubliny. Ta totiz skromnej a uprimnej Patke vobec neslusi. Ohladom 2012 a 'neco urcite bude' som velmi zvedavy. Dufam, ze to 'neco' sa bude dat kupit ako CD alebo DVD. 
|
|
|
Post by todu21 on Dec 28, 2011 21:22:32 GMT
Samozøejmì, Bogi, budu rád, když nìco z mého "díla" zaøadíš na webovky. Kdyby se ti podaøilo reprízu rozhovoru nahrát, bylo by to skvìlé. Budu Ti držet palce!
|
|
|
Post by todu21 on Dec 29, 2011 23:04:50 GMT
Ještì krátce doplním svoji zprávu o rozhovoru s Pakou na Radiu Classic. Dnes jsem vyslechl reprízu a všiml jsem si, jak velmi šikovnì a na úrovni redaktor uvedl otázku, smìøující k otázce "operních div". Otázku uvedl tím, že svìt opery je spojen s velkým snobismem a pøitom zmínil termín "operní diva". Paka pak ve své odpovìdi reagovala na již vyøèené. Bylo vidìt, že redaktor nad otázkou hodnì pøemýšlel, nebyla to tak jednoznaèná formulace, jak jsme zvyklí z jiných rozhovorù (otázka typu "Cítiš se jako operní diva?"), bylo to více propracovanìjší v tom, že si uvìdomoval, že hovoøí s tøináctiletou dívkou.
|
|
|
Post by todu21 on Jan 2, 2012 15:41:23 GMT
Ještì jednou se vrátím k vèerejšímu veèeru, k poslední repríze Patèina rozhovoru na Classic FM. Shodou okolností na ÈT2 proti rozhovoru bìžel záznam Kouzelné flétny z Covent Garden, takže se pøímo nabízelo srovnání profesionálního Pa Pa Pa s verzí podle Paky. A musím øíct, že se Paka opravdu nemá za co stydìt. Její zpìv je navíc mnohem nìžnìjší, lyriètìjší a celkovì pøíjemnìjší na poslech. Samozøejmì, hodnì je to dáno jejím vìkem, pøirozeností a pùvabem, ale i tak - zaslouží si potlesk!!! A podotýkám, že toto není jen mùj názor...
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Jan 2, 2012 19:55:41 GMT
Moj nazor dokonca je, ze v Pa pa pa podala Patka najlepsi vykon na albume. Ono vobec nie je lahke tuto vec odspievat a ona to dokazala tak, ze to znie milo, radostne a sarmantne. Vcera vecer sa mi rozhovor z Classic FM podarilo nahrat, ale kedze dnes som bol (siedmy den za sebou  ) na vylete a este som aj cestoval z Oravy domov, nestihol som si to poriadne znova pustit. Dve najzaujimavejsie otazky a odpovede sem ale coskoro urcite dam.
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Jan 3, 2012 22:17:12 GMT
Tu su 3 najzaujimavejsie otazky a odpovede doslovne:
Priznam se ze sam nevim, jestli treba v Cesku nebo na Slovensku nebo vubec v evrope jsou nejake mlade divky ve tvem veku, ktere by se tomu venovali. Mas treba prehled ve svem veku o konkurenci, ktera by delala taky operu?
Urcite vim o Jackie Evancho v Americe, ale netusim jako inak v mem veku krome Evancho.
Mas nejake pevecke vzory vramci toho oboru, vramci opery, nebo mas uz nejake oblibene at uz videa na youtube, nebo nahravky zpevacek, ktere jsou na vrcholu kariery a zpivaji po celem svete?
Tak urcite rada posloucham Annu Netrebko, nebo Editu Gruberovou, nebo Luciu Popp.
Libi se ti nejaki panove, kteri zpivaji operu, ted nemyslim pouze jenom hlas treba?
Tak urcite je to treba Andrea Bocelli, nebo pan Peter Dvorsky, nebo treba i Pavarotti.
|
|