bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 13, 2011 22:04:59 GMT
Dnes som sa dozvedel, ze uz existuje oficialna facebook stranka Patricie Janeckovej. Vytvorena bola poslednu nedelu. Zatial odkazuje na material uz publikovany na webe. www.facebook.com/patriciajaneckova?sk=wall&filter=1Na stranku som pridal prispevok: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ahojte! Na anglickom portali classical-crossover sa uz vyse pol roka zdruzuje komunita Patkinych fanusikov z roznych kontinentov. Fanusikovia z Anglicka, USA, Australie, Noveho Zelandu, Portugalska a Finska si zakupili Patkin album uz v predpredaji v slovenskych internetovych obchodoch. Dalsi si ho objednavaju v tychto dnoch, uz na odporucanie tych prvych. Kupuju ho na zaklade mojej podpory vo forme anglicky pisanych navodov, pretoze nase obchody mavaju len ceske a slovenske rozhranie. Na anglickom diskusnom fore fanusikovia Patke vytvorili samostatnu sekciu, ktora postupne narastla az na vyse 600 prispevkov s okolo 35 000 prezretiami. Kedze Patka doteraz nema ziadne naozaj fungujuce oficialne webove stranky, jedny som vytvoril. Su dvojjazycne, v slovencine aj anglictine: patriciajaneckova.weebly.com/Za vytvorenie tychto stranok som dostal velky pocet podakovani od anglicky pisucich fanusikov. Verim, ze moje stranky sa budu pacit aj priaznivcom z Ceskej republiky a Slovenska. Dufam, ze aj Patke, jej rodine a timu, ktory ju podporuje. Spatna vazba je vitana. Prevadzkovatelov tejto ofiicalnej facebook stranky by som chcel poziadat, aby zverejnovali prehlad najblizsich Patkinych verejnych vystupeni, ci uz koncertnych, opernych alebo televiznych, ako aj terminy planovanych televiznych a rozhlasovych relacii, v ktorych Patka vystupi. Zatial su tu totiz len odkazy na uz publikovane clanky. Verim, ze ludia z Patkinho okolia si budu zaujem fanusikov vazit a budu s nimi spolupracovat, napriklad prostrednictvom tychto facebook stranok. Berte ma prosim ako reprezentanta sirsej komunity. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
|
|
|
Post by lukillman on Dec 14, 2011 0:31:28 GMT
Ta stránka bude v podstatì tím, co jsi potøeboval - zdrojem informací, nicménì nevýhodou je, že je to konkurence - z vlastní zkušenosti vím, že když mám nìèí stránku pøidanou na FB, tak nemám v podstatì žádný dùvod chodit na jeho web, tudíž èeští a slovenští fanoušci, kteøí dosud èerpali informace ze tvých stránek a mají profil na Facebooku, si pøidají tu stránku a nebudou mít proè chodit nìkam jinam. Samozøejmì, pokud tam nebudou posty i v angliètinì, svìtoví fanoušci budou stále tvými zákazníky  . Další vìc, se kterou mám spíše špatnou zkušenost, je, že pokud si vlastní stránku nespravuje sama ta osoba, o kterou bìží, tak to má celkovì mnohem nižší hodnotu - zaprvé fanoušky (tøeba mì) vìtšinou mnohem více zajímá, co si myslí, co dìlá, ... ta osoba sama, než co o ní napíše nìjaký její pøíbuzný/manažer/nìkdo, kdo se za ni vydává/kdokoliv a zadruhé když ta osoba píše na tu svoji stránku, tak zároveò vidí pøíspìvky od fanouškù, kteøí ji obvykle øeknou, když by podle nich mìla nìco udìlat jinak, nebo když naopak nìco udìlala správnì a jim se to líbilo. Jednoduše komunikace s fanoušky je, myslím si, docela dùležitá a nemìla by tudíž jít pøes nikoho, nýbrž pøímo. (Že je to možné vidím napøíklad ze stránky skupiny Within Temptation, kde píše i jejich zpìvaèka).
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 14, 2011 6:55:30 GMT
Ta stránka bude v podstatì tím, co jsi potøeboval - zdrojem informací, nicménì nevýhodou je, že je to konkurence - z vlastní zkušenosti vím, že když mám nìèí stránku pøidanou na FB, tak nemám v podstatì žádný dùvod chodit na jeho web, tudíž èeští a slovenští fanoušci, kteøí dosud èerpali informace ze tvých stránek a mají profil na Facebooku, si pøidají tu stránku a nebudou mít proè chodit nìkam jinam. O Patkine webove stranky sa zaujimame od maja. Zaciatkom jula som napisal na Viva Musica Agency (list je na starom fore) a pytal som sa na webove stranky. Odpovedou bolo, ze webove stranky pripravuju. Co ma ku vytvoreniu mojich stranok motivovalo, je napisane na uvodnej stranke dole. Povodne som stranky vytvoril len v anglictine. Napisal som tri maily na oficialnu kontaktnu adresu z oficialnej web stranky patricia-janeckova.com/ avsak odpoved neprisla ziadna. Pytal som sa na stav pripravy oficialnych webovych stranok, lebo teraz ide len o akesi provizorium. Svoje stranky som nevytvoril s cielom nieèomu konkurovat. Nemam zaujem robit duplicitu oficialne zverejnovanym informaciam. Navyse moje stranky maju od zaciatku celkom iny charakter než Facebook, ktory je predovsetkym interaktivnym mediom. Myslim si, ze moja stranka s Facebookom nesutazi, je to nieco celkom ine. Novovytvorena facebook stranka zatial neposkytuje informacie, ktore chybaju. Staci dat do Google "patricia janeckova" a vypadnu ti tie informacie, ktore zverejnili, dokonca ovela viac. Viac ma zaujimaju informacie o pripravovanych podujatiach, o zaradeni materialu s Patriciou do televizneho a rozhlasoveho vysielania. O udalostiach sa casto dozvedame, az ked sa stali. A ked sa stanu, ani nevieme, co tam Patka spievala, lebo informacie v tlaci nie su ziadne. Ako priklad uvediem koncert Lucie Bilej v Bratislave, alebo nedelny koncert v Smetanovej sieni v Prahe. Osobne si nemyslim, zeby Facebook stranka mohla poskytnut taku prehladnost a strukturovanie informacii, ako klasicka webstranka. Moja webstranka pokryva cele obdobie od Talentmanie, dokonca ciastocne aj pred (Nova Bela Open Air). Prehlad rozhovorov, aky je na mojej stranke, nikde inde nenajdes. Ide o najauntentickejsie informacie o Patricii, ktore su dostupne. Vznik oficialnej facebook stranky vitam, vidim ju vsak skor ako nastroj na komunikaciu Patkinho managementu s priaznivcami, fanusikmi. Uvidime, ako bude tento komunikacny nastroj fungovat, dufam, ze ano, pretoze prave nekomunikaciu im uz mesiace vycitame. Nie je to len moja skusenost. Dufam, ze sa veci pohnu dalej aj s oficialnou strankou. Som im ochotny podat pomocnu ruku, ak by mali zaujem, ked vsak zacnu komunikovat.  Samozøejmì, pokud tam nebudou posty i v angliètinì, svìtoví fanoušci budou stále tvými zákazníky  . Nebol by som to robil, keby som si nebol isty priaznovou odozvou od anglicky pisucich fanusikov. Ich spatnu vazbu sa chystam zverejnit. Nebyt tejto odozvy, nerobim to. Nebolo by pre koho. Patriciin management o zaujme zahranicia informujem od maja. Dlhu debatu som mal s Viva Musica Agency ohladom moznosti predaja albumu v zahranici. Zahranicni fanusikovia aj dnes kupuju Patkin album na zaklade mojich navodov. Mam inak pozitivne ohlasy aj od cesky a slovensky pisucich. Další vìc, se kterou mám spíše špatnou zkušenost, je, že pokud si vlastní stránku nespravuje sama ta osoba, o kterou bìží, tak to má celkovì mnohem nižší hodnotu Moja stranka ma od zaciatku informacne zameranie. Urcena je hlavne tym, ktori chcu Patriciu spoznat podrobnejsie. Poskytuje naozaj vela materialu pre fanusika, ktory chce porozumiet novemu spevackemu fenomenu s menom Patricia. Nesnazi sa byt interaktivnym komunikacnym nastrojom s fanusikmi. Na to su ine formy, ci uz facebook, alebo taketo forum. Od zaciatku to chcem mat oddelene a informacny charakter stranky neplanujem zmenit na komunikacny. Ked na to nebude dovod, nebudem ju udrziavat. Nic nerobim za kazdu cenu, ale len vtedy, ked to ma zmysel. Podla ohlasov to momentalne zmysel ma. Pokial bude moja stranka len docasnou iniciativou a fanusikovia budu spokojni, aj ja budem spokojny. Je to v rukach ludi okolo Patky, s cim pridu oni a tiez na zaujme fanusikov.
|
|
|
Post by lukillman on Dec 15, 2011 1:19:17 GMT
Moja stranka ma od zaciatku informacne zameranie. Já jsem v té druhé èásti psal o té Facebook stránce, kterou založil kdovíkdo a pojmenoval ji oficální - máš pravdu, že tam jsou vìtšinou události, které se staly, a když už je tam nìco, co se bude konat, tak je to tam pøidané na poslední chvíli - to mùže mít v názvu klidnì 10× oficiální a pøesto to bude k nièemu. V podstatì celý ten pøíspìvek jsem psal s tím, že jsem pøedpokládal, že tu stránku spravuje nìjaký její manažer, nebo nìkdo takový, kdo tam informuje o vìcech minulých i budoucích, nicménì chtìl jsem tím øíct, že dokud o svých vystoupeních nebude informovat Patricia sama, tak to lidi bude mnohem ménì zajímat a pøedevším nebude mít velmi dùležitou zpìtnou odezvu  . Co se týèe té oficiální webové stránky...no je to katastrofa a pokud ji "pøipravují" už pùl roku, dá se pøedpokládat, že poté každá aktualizace bude trvat taky kdovíjak dlouho, tudíž z té strany aktuální informace o plánovaných vystoupeních pravdìpodobnì taky nepoputují. Ale tak tøeba nás pøekvapí a udìlají nìco poøádnì ;D . Doufám, že už se chápeme trochu 
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 15, 2011 7:53:48 GMT
Já jsem v té druhé èásti psal o té Facebook stránce, kterou založil kdovíkdo a pojmenoval ji oficální - máš pravdu, že tam jsou vìtšinou události, které se staly, a když už je tam nìco, co se bude konat, tak je to tam pøidané na poslední chvíli - to mùže mít v názvu klidnì 10× oficiální a pøesto to bude k nièemu. Vidis, to som predtym vobec nepochopil, ze mas na mysli neoficialnu stranku.  Pokial nie je od zaciatku 100% celkom jasne, ze ide o neoficialnu stranku, nie je to dobra vizitka pre autora stranky. Tolko moj nazor. nicménì chtìl jsem tím øíct, že dokud o svých vystoupeních nebude informovat Patricia sama, tak to lidi bude mnohem ménì zajímat a pøedevším nebude mít velmi dùležitou zpìtnou odezvu  . Toto je myslim podstatny bod. Myslim, ze nie je vhodne, aby Patka v 13-tich samostatne komunikovala s verejnostou na mediu ako Facebook. Je predsa nieco ine, ked 13 rocna komunikuje cez Facebook so svojim okruhom kamaratov, ktorych pozna a ine ked popularna osoba komunikuje s uplne neohranicenym okruhom 'verejnosti'. Podla mna na to v 13-tich nemoze mat dostatocne zrelu psychiku, odstup, skusenosti. Nikdy nevies, co kto napise. 13 rocna potrebuje ochranny oblacik rodinneho prostredia, ktore odfiltruje veci, co k nej nemaju prist. Je otazne, ci ona sama nieco take v sucasnosti chce. Vo viacerych rozhovoroch sa vyjadrila, ake je pre nu divne, ked sa vidi v tlaci, ze ona to necita atd. Myslim si, ze jej otec nieco take nechce. OK, pravdepoodbne si to myslel tak, ze by sa tomu facebooku z casu na cas venovala s niekym, kto jej vyfiltruje temy, otazky a Patka by sa obcas autenticky vyjadrila. Takto by to mohlo ist. V podstate toto doteraz robili aj bez Facebooku, Patka totiz absolvovala neuveritelne mnozstvo rozhovorov a otazky boli vo vseobecnosti dobre kladene, bol v tom uprimny zaujem jej aj jej okolia ju prostrednictvom rozhovorov vykreslit autenticky, pravdivo a nemal som pocit, zeby sa niecomu chceli vyhybat. Ale vratme sa k Facebooku. Podla mna nejake roky to este nebude take priame, ako si nastolil v citovanej casti. Je to skor vec ludi okolo nej, aby ju vhodnym sposobom priblizili verejnosti. Ja osobne, ked som komunikoval s Viva Musica alebo ked som pisal na oficialny kontakt, neadresoval som to priamo na Patriciu a ani som to tak nemyslel. Ked nabadam ku komunikacii, myslim tym ludi okolo nej. Ved oni urcuju, co Patka moze, co nemoze a vyznamne ovplyvnuju jej smerovanie. Ohladom tej skutocne oficialnej Facebook stranky podla mna hrozi, ze pojde o pasivny Facebook v tom zmysle, ze budu len jednostranne zbierat informacie - nazory ludi, ich spatnu vazbu, ale nebudu na nikoho priamo reagovat. Aspon zatial nevidim, zeby na kohokolvek reagovali. Sucasny obsah ich Facebooku sa da nahradit jednym Google dotazom, napr hladanim sprav za posledny mesiac. Plus vyhladat si patricia janeckova na youtube a precitat si par komentarov pod videami. Pokial tam nebude interakcia, je to to iste.
|
|
bogi
Moderator  
|
Post by bogi on Dec 18, 2014 14:11:49 GMT
Po troch rokoch rad konstatujem, ze Patin facebook funguje podstatne lepsie. V poslednom roku vidno naozajstny zaujem informovat o udalostiach vcas a taktiez uviest z Patriciinych vystupeni videa, pokial je to z hladiska prav mozne. Potesilo ma napr. zverejnenie Patinych vystupeni z kostola vo Výčapy-Opatovce. Takisto ma potesilo, ze zverejnuju fotokopie rozhovorov z domacej tlace, nap. naposledy z tyzdennika TV Magazin.
Tri rocky ubehli a 16 nie je 13, je to velky rozdiel. Pata by sa podla mna mohla uz sama zapajat do toho, ako sa o nej informuje, ako jej facebook funguje a postupne by mohla zacat vnasat do komunikacie potrebnu autenticnot, interaktivnost. Cize to, co vyssie spominal lukillman. Mohla by obcas prispiet sama priamo pod svojim menom, nie sprostredkovane. Tomu by som sa potesil ...
|
|